Velikost obojku – tipy pro měření krku vašeho psa

Vybíráte nový obojek pro svého psa? Pak byste měli vědět, že správně změřený krk vašeho psa vám pomůže najít nejlepší velikost obojku.

Látkový psí obojek
Obojek nesmí vašeho psa tlačit, ani mu nesmí být příliš volný


Existují 2 jednoduché způsoby, jak krk vašeho psa změřit:

  • pružná nebo látková měřicí páska
  • řetězec a pravítko

Nejjednodušší způsob, jak změřit velikost krku vašeho psa, je flexibilní měřicí páska.

Omotejte pásku kolem krku psa, kde bude mít upevněný obojek. Měli byste docílit toho, aby mu spočíval na krku, ale ne nijak pevně.

Pokud nemáte flexibilní měřicí pásku, stejně dobře poslouží provázek nebo pravítko. Omotejte provázek kolem krku vašeho psa, stejně jako pružnou měřicí pásku, a poté změřte délku provázku pomocí pravítka.

Abyste se ujistili, že máte přesné měření, zde je několik osvědčených postupů, které je třeba dodržet při měření krku vašeho psa:

1. Obvod změřte dvakrát

Pokud jde o jakýkoli druh ruční práce, existuje chytrá rčení – dvakrát měřte, jednou řezejte. Toto pravidlo lze použít i na měření vašeho psa.

Měření proveďte dvakrát.

Pokud získáte různá měření, měli byste je provést do třetice, abyste získali co nejpřesnější hodnotu.

2. Pravidlo dvou prstů

Když nasadíte obojek svého psa, měli byste být schopni umístit dva prsty pod něj, mezi tělo psa a obojek. Tuto metodu použijte při měření. Jednou rukou uchopte měřicí pásku nebo provázek kolem krku a posuňte dva prsty dolů, naplocho proti krku vašeho psa.

Měřicí pásku nebo provázek byste neměli cítit těsně u prstů. Pokud ano, pak měřicí nástroj trochu uvolněte, dokud jemně netlačí na vaše prsty. Tím se k počátečnímu měření kdekoli přidá od ½ palce do 2 palců.

3. Změřte, kde bude obojek sedět

Ne všechny obojky jsou stejné. V závislosti na účelu a stylu obojku může být navržen tak, aby seděl v určitých pozicích na krku vašeho psa.

Většina standardních obojků sedí v dolní části krku, v blízkosti základny, těsně předtím, než se krk začne rozšiřovat. Ale jiné druhy, jako je obojek v obličejovém postroji nebo vodítka mají sedět za ušima v horní části krku.

Alternativně obojek, který má klouzat po hlavě, jako martingal, bude muset být buď dostatečně široký, když je volný, aby mohl přejít přes nejširší část hlavy. Nebo bude muset být nastavitelný, aby se mohl uvolnit, když ho bude potřeba odstranit.

Změřením všech tří částí krku / hlavy zajistíte, že budete mít správné rozměry pro nalezení vhodné velikosti pro jakýkoli obojek.

Ne každý obojek bude k dispozici v požadované velikosti. Některé typy obojků jsou navrženy s ohledem na určitá plemena a velikosti psů, proto výběru věnujte dostatek času a pozornosti.

5/5 - (1 vote)

Podívejte se také na:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Send this to a friend